
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
“Aşktan ve insandan umudumu hiç kesmedim” diyen son on yılın yaşayan en iyi şairlerinden biri olan Elif Yıldız Kıratlı’nın beş şiir kitabı birden Ceylan Yayınlarından çıktı.
“Şiir, biraz burnun direğini sızlatmalı insanın. Savaşmalı, çatışmalı ama ille de barışçıl olmalı. İnsanı, doğayı, yaşamı beslemeli, kendi notları ile müziğini yapmalı” diyor şair.
Buzul Kentin Yazanları, Kendi İçine düşen deli, İliklerime Dek çığlık, Sus Beni Ölüm, Geçmiş zaman Fiilleri adlı şiir kitapları, yaşamın, insanın, büyük umutların ve geleceğin sözcüleri gibi.
“Siz giderken ben ölüyordum bayım. İstanbul burası öyle böyle değil, deniz var, mavi var, uzatsan elini, ölüm var” diyor bir şiirin dizeleri.
Bir diğeri, “Sen ah Züleyha sen! Etmeseydin keşke aşka minnet, tutulmasaydı dilin” diye bitiyor bir kitabın son sayfası
Yolu açık, okuyucuları bol olsun.





UYAP SERVER İle UYAP Avukat Portal – 5 Aktif Oturum Hatasına Kesin Çözüm!
Furky Sheeks 28 Ocak’ta “Overload” Albümünün Çıkış Fragmanını Paylaştı
PratikMimar.com ile Tadilatta “Belirsizlik” Dönemi Bitiyor: Tasarım, Takip ve Uygulama Tek Panelde
Furky Sheeks’in Yeni Albümü “Overload” ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Ofis Koltukları ve Büro Mobilyaları ile Çalışma Alanlarınızı Yenileyin
Oyun Dünyasında Bir Hikaye: Casimon’un 2025–2026 Dönemi
Türkiye’nin önde gelen beş gümrük danışmanlık şirketi – Awwex
Onur Aykanat’a 2025 Altın Havan Ödülü