
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Ankara’da yaşanan son canlı bomba olaylarından sonra çalışmalarını hızlandıran Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), ülkeye giriş yapan ve eylem hazırlığında olması yüksek canlı bombalar konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), geçen hafta Emniyet Genel Müdürlüğü’ne uyarı yazısı gönderdiği öğrenildi. Uyarı yazısında, geçen hafta sınırdan giren canlı bombaların mitinglerde eylem yapabileceği belirtildi.
MİT’in yazısı sonrası mitinglerde güvenlik önlemleri artırılırken, polisteki tüm izinler kaldırıldı. Miting güvenliğinden sorumlu şube müdürlüklerine diğer birimlerden takviye yapıldı.
Öte yandan Ankara Garı’nda 100 kişinin ölümü sonrası, uzun süredir IŞİD’e katılan çocuklarından haber alamadıkları için “canlı bomba” olmalarından şüphelenen aileler, emniyete başvurmaya başladı.
Emniyet, gelen ihbarlar doğrultusunda, daha önce 21 kişi olarak açıklanan canlı bomba listesini yeniledi. İhbar edilen kişilerin IŞİD ile bağlantıları araştırılırken, gerektiğinde analizlerde kullanmak üzere ailelerden de DNA örneği alındı.
Geçen hafta Gaziantep’ten Türkiye’ye girdiği bildirilen 1’i yabancı 4 canlı bombayla ilgili araştırmalar ise sürüyor. Emniyet, teröristleri sınırdan kaçak yollarla geçiren IŞİD’in Türkiye’deki organizatörlerinin peşine düştü. 4 canlı bombanın Ankara’daki saldırıyı düzenleyenlerle bir bağlantısı tespit edilemedi.
Mytoursturkey.com Expands Its Side Tours Portfolio with New Adventure and Cultural Experiences
Bedirhan İbanoğlu: Dijital Dünyanın Yükselen İsmi
Kanaat Önderi Hüseyin Kuruçay’dan Başsağlığı ve Fidan Bağışı Mesajı
Panel Çit: Korutel.com.tr ile Güvenlik ve Estetik Rehberi
Yumurtalık Kisti Tedavisi: Kapsamlı Rehber ve Güncel Yaklaşımlar
GKN Rock Drill CEO’su Gökhan Akıncı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Mesajı
Malkins Coffee’den Kolombiya Kahve Belgeseli: Kolombiya’nın Yeşil Vadilerinden Türkiye’ye
Hamzuat Aşireti Kanaat Önderi Yağız Ayhan Özel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı