Köpek Eğitimi Gaziosmanpaşa

Paylaş
 

Evinizde köpek beslemek istiyorsanız ve bu köpeğin size herhangi bir sorun yaşatmasını istemiyorsanız köpek eğitimine önem vermelisiniz. Köpeğiniz evin bir ferdi gibi davranarak tüm ihtiyaçlarını yerinde giderecek ve oyunlar oynayarak eğlenceli vakitler geçirecektir. Eğitimli bir köpek sizi mutlu etmek için çok sayıda farklı hareket yapmayı deneyecektir. Köpek pansiyonu Gaziosmanpaşa olarak bize getirilen veya yerinde verilen köpek eğitimleri ile köpeğin temel ve ileri itaat eğitimlerine çabuk uyum sağlayarak hızlı öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Her köpeğin mutlaka alması gereken iki eğitimdir temel ve ileri itaat eğitimleri. Eğitimler profesyonel eğitmenler eşliğinde köpeğin tasmasından tutularak onu çekmeyecek şekilde eğitmenin adımlarına uyum sağlayarak yürütülmektedir.

 

Günlük hayatta gördüğünüz sahibinin çekiştirerek köpeğini yürüttüğünü fakat kesinlikle verdiğimiz eğitimlerde köpeğe eziyet etmek istemediği bir şeyi yaptırmak gibi bir çaba yoktur. Bu komut takip komutudur köpeğin sahibini çekmeden sahibinin hızına ayak uyduracak şekilde yürümesini sağlamaktadır. Köpek otur komutuyla sahibinin sol tarafında köpek otur pozisyonu öğretilmektedir. Pratik hayatta günlük hayatta en çok kullanılan komutlardan biridir.

Bunun dışında yat komutu ile köpek sahibinin yanında yat pozisyonuna geçmektedir. Köpekler bu eğitim sürecinde sürekli eğitmene odaklı eğitmenin gözlerinin içine bakarak onun vereceği komutları hiç kaçırmadan almaktadır. Temel itaat eğitimini her köpek almalıdır. Özellikle bu eğitimler köpek henüz 2-3 aylık iken almaya başlarsa daha etkili olmaktadır.

 

Temel itaat eğitimi bütün köpek ırklarının alabildiği tek eğitim kademesidir. Çünkü bu eğitim günlük hayatta en çok kullanılan eğitim şeklidir. Her zaman komutları yaptıktan sonra köpeğiniz ne kadar profesyonel olursa olsun komutları ne kadar iyi biliyor olursa olsun ödül olarak sevgi verilmelidir. Köpeğinize yiyecek türü ödül vermek onu rüşvetçi bir hale getirecektir. Ve yiyecek ödülü olmayan hareketleri yapmakta çekimser olacaktır. Köpekler kemikle, etle, çikolata ile ödüllendirilmesi onda bir alışma yaratacağından öğrenme zorluğu gittikçe artacak veya hiçbir şey öğretilemeyecek duruma gelecektir. Köpek eğitimi Gaziosmanpaşa olarak ödülü sevgi olarak veriyoruz ki ilerde elinizde hiçbir şey görmeyen köpeğiniz sizin komutlarınızı anlamamazlık yapmasın. Ayrıca komutlar sadece hareketlerle verilebilmektedir. Burada köpeğiniz eğitmenimizin el hareketlerine bakarak komutları uygulamaktadır. Her komutun aynı zamanda bir hareketi vardır. Köpek bir müddet sonra ses duymasa da sesli komutlar almasa da bu hareketleri yaptığınız zaman komutları uygulamaya başlar. Bu aşamadan sonra tasma köpeğin boynundan çıkarılarak ikinci kademe eğitimler başlamaktadır. İkinci kademe eğitimi ileri itaat eğitimidir.

 

İleri itaat eğitiminde yapılan bütün komutlar tasmasız olarak gerçekleştirilmektedir. İleri itaat eğitimi temel itaat eğitimine göre biraz daha zordur. Her köpek ırkının alabildiği bir eğitim şekli değildir. Normalde ileri itaat eğitimi isteyen köpek sahiplerine temel itaat sırasında köpeği tanıma işlemi yapıldıktan sonra ileri itaat alıp alamayacağına dair bilgi verilmektedir. Bu eğitimde köpek üzerinde tasma olmadığından köpeğin üzerindeki tek güç eğitmenin otorite gücüdür. Bu eğitimde uzakta otur ve uzaktan yat komutları mevcuttur. Köpek oteli Bu eğitimde de köpek sahibinin veya eğitmeninin gözleri içine bakarak komutları almakta ve gerçekleştirmektedir.

 

Bazı köpeklerde tasmanın çıkmış olması temel itaat eğitiminde ki gibi hiçbir şeyi değiştirmeden eğitimlere devam edilebilmektedir. İleri itaat eğitimleri verilirken aralarda köpeğin küçük bir oyuncağını atarak oynamasını ve mola verilmesi sağlanmaktadır. Bu aynı zamanda köpeği ödüllendirmek anlamına da gelmektedir. Köpeği ödüllendirmek her zaman sevgi ile değil onu sevdiği bir şey ile oyun şeklinde de olmaktadır. Köpeğinizi hiçbir zaman rüşvetçi yapmadan onun sevdiği şeyleri yaparak eğitim arasında eğitimi onun için zevkli bir hale getirilerek bu işlemler yapılmalıdır.

Bu yazı 505 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak