İpad Pro Fiyaskoyla Sonuçlanabilir

Paylaş
 

Geçen Eylül ayında iPhone 6s ve iPhone 6s Plus model cihazlarıyla beraber duyurulan 12.9 inçlik iPad Pro’nun ilgi görmediği, fiyatının çok yüksek olduğuna dair bazı raporlar yayınlandı. İddiaya göre Apple, iPad Pro için belirlemiş olduğu fiyat için pişman oldu.

Apple, ilk kez 9.7 inç’ten daha büyüklükte olan bir tablet bilgisayarı geçen Eylül ayında duyurmuştu. 12.9 inç ekran boyutuna sahip olan Apple iPad Pro modeli  Kasım ayında s 799 Dolardan başlayan fiyattan 1079 Dolara kadar çıkan bir aralıkta satışa çıkacak olan iPad Pro modeli, Apple Pencil ile beraber  satışa çıkacak. Apple Pencil adındaki kalemin fiyatı ise 99 Dolar. Tabletle beraber klavye aksesuarı da satışa çıkacak. Smart Keyboard isimli klavye ise 169 Dolar’dan alıcılarını bekleyecek.

iPad Pro, Apple Pencil ve Smart Keyboard olmadan sadece bir tablet olarak kullanılabiliyor. Fakat aksesuarlarla beraber ciddi bir iş istasyonuna dönüşebilmekte. Özellikle kurumsal tarafta tasarımcıların ilgisini çekmesi beklenen ürünün etkiyi yaratmadığı gözleniyor.

Bazı söylentiler, bireysel ve kurumsal kullanıcıların iPad Pro’yu pahalı bulduğu yönünde. Klavye ve kalem ile birlikte alındığında fiyatı, iyi bir dizüstü bilgisayar fiyatına yaklaşan iPad Pro, Apple’ın beklediği kadar satmayabilir. Dolayısıyla Apple tarafından bu ürüne ilişkin bir fiyat indirimi bekleniyor.

Ülkemiz için düşünecek olursak vergiler ve döviz kuru düşünüldüğünde iPad Pro’nun fiyatı 3500 TL’yi rahatlıkla geçiyor. Eğer aksesuarlarla birlikte almaya kalkarsanız bu fiyat 4000 TL’yi rahatlıkla buluyor. Dolayısıyla kullanıcılar 4000 TL vermek yerine alternatifleri değerlendirmek isteyecektir. Apple iPad Pro için ciddi bir fiyat indirimi bekleniyor.

Bu yazı 590 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak