Erdoğan’dan 1 Kasım Seçimleri Ve Koalisyon Açıklaması

Paylaş
 

1 Kasım seçimlerine kısa süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Erdoğan, 1 Kasım seçimleri ve koalisyon açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlar ortada. Özellikle koalisyonun gerçekleşememesi ve gerçekleşmediği halde daha sonra da çok farklı bir şekilde konuşulanların dışa vurulması bunlar tabii hoş şeyler değildi. Temenni ederim ki bu seçimde böyle bir tablo değil artık millet iradesinin hakikaten istikrar ve güveni zedelemeyecek bir netice ortaya koymasıyla artık bu tür arayışların içine de girilmez” dedi.
ATV ve A Haber ortak canlı yayınına katılan Erdoğan, 1 Kasım Pazar günü Türkiye’nin çok önemli bir seçim yaşayacağına dikkati çekti.

Ankara Cumhuriyet Başvavcılığının, 10 Ekim’de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklamasına değinen Erdoğan, açıklamada Diyarbakır ve Suruç’taki terör saldırılarıyla bu saldırının benzerlik taşıdığının belirtildiğini ifade ederek, “Bu işin dış güdümlü olduğu ki bu dış güdüm dediğimiz zaman bu bir yerde küresel bağlantı olduğunu da açıkça ifade ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Özellikle burada tabii dikkat edilirse daha önceki olaylarda hep DAİŞ üzerinden gitmek istediler. DAİŞ üzerinden gitmek suretiyle bölücü terör örgütü PKK’yı temize çıkarmak gibi bir durum söz konusu oldu ve bununla da bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu siyasi partiye bir imkan, ona oradan bir destek sağlama gibi bir yöntemi seçtiler. Malum Eş Başkanların zaman zaman ‘Biz sırtımızı şu örgüte’ veya ‘Şu, şu, şu örgütlere dayıyoruz’ diye çok açık net ifadeleri olmuştur. Belli dönemlerde bu ifadeler olurken ama öyle bir an da gelmiş ki işte bu kampanya olayı başladı. Biliyorsunuz bir Amerikalı şirket bu kampanyayı yürütüyor. Bu kampanyayı yürüten heyetle İstanbul’da, Bebek’te bir yerde malum Pensilvanya medyasıyla yine Türkiye’de malum ‘amiral gemi’ diye kendilerini tasnife tabi tutan ekibin temsilcileri bir araya gelmiş ve orada bir çalışma yaptılar. Bu çalışma medyaya da yansıdı. Bu çalışmada özellikle ortaya bir şey konuldu. ‘Siz hiçbir zaman bölücü terör örgütüyle kendinizi birlikte göstermeyeceksiniz, PKK aleyhinde konuşacaksınız . PKK malum partinin aleyhinde konuşacak hatta gereğinde de bazı saldırılar olacak, saldırılardan da öte ölüm hadiseleri de olacak ve bunları da dolayısıyla kendilerine değil devlete veya iktidara mal etmenin gayreti içinde olacaksınız. Bir de yalanı sürekli kullanacaksınız. Eğer yalanı sürekli kullanırsanız o yalan daha sonra da doğru olarak kabul edilir’. Bunları da hakikaten attıkları iftiralarda ve sözlerindeki yalanlarda, mesela bir başka konuşup ertesi gün başka konuşmak suretiyle milletin bunlara inanır hale geldiğini de çoğu zaman gördük. Bunu özellikle Güneydoğu ve Doğu’da da bir çok çalışma kapsamında çok açık net tespit ediyoruz.”

Başbakanlığı dönemi de dahil olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’da yapılan yatırımların Avrupa Birliği’nin imkanlarıyla yapıldığı yönünde iddiaların ortaya atıldığını ve bu iddiaya da inananların bulunduğunu aktaran Erdoğan, AB’nin Türkiye’ye bu kapsamda vermiş olduğu 1 kuruş bile olmadığını söyledi.

Bu yazı 971 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak