Uğurmak Kırma Eleme Besleyiciler

Paylaş
 

Taş ocaklarında konkasör adı verilen birçok makinenin koordineli şekilde çalışması şarttır. Bu sayede ocaklardan çıkartılan dev kayalar farklı sektörlerde kullanılmak üzere küçültülür. Konkasör tesislerin içinde yer alan makinelerden bir tanesi de kırma eleme besleyicileridir. Görevleri üretime giren malzemenin istenilen miktarda ayarlanmasına yardımcı olmaktır. 

Besleyiciler önlerinde yer alan ana makineye belirli bir miktarda malzemenin düzenli şekilde akmasını sağlamaktadır. Konkasör sisteminin olmazsa olmazı olan besleyiciler her türden malzemeyi stoklamak amacıyla kullanılabilir. 

Kırma Eleme Besleyiciler ve Kullanım Alanları 

Mobil kırma eleme malzemeye göre tercih edilmesi gerekir. Bu sayede maksimum verim alınabilir. Primer kırıcılarda genellikle kullanılan besleyici türü titreşimlidir. Besleyici tercihi esnasında göz önünde bulundurulması gereken bazı etkenler vardır. İlki konkasör tesisinin konumu, ikincisi ise beslenecek olan makinedir. 

Örneğin primer kırcıların titreşimli besleyiciler tarafından beslenmesi gerekir; nedeni güçlü bir gövdeye sahip olmalardır. Öte yandan bu besleyicilerin yapışkan ve ıslak malzemelerde kullanılması mümkün değildir. Böyle bir malzeme işleneceği durumlarda kullanılması gereken paletli besleyicilerdir. 

Kırılacak olan malzemenin aşırı nemli ve ıslak olması halinde ise Wobbler besleyiciler tercih edilebilir. Kırma eleme besleyicileri konusunda üretici firmaya danışmak en doğru seçenektir. 

Kırma Eleme Besleyicileri Nasıl Üretilir Avantajları Nelerdir? 

Günümüzde hızla gelişen dikey yapılaşma kırma eleme tesislerinin önemini artırmıştır. Bu nedenle kırma eleme tesislerinin durmaksızın faaliyet göstermesi ve farklı sektörlerin ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Konkasör tesislerinin en önemli parçalarından bir tanesi de besleyicilerdir. 

Doğru bir besleyici seçmek tesisin aksama olmadan çalışması açısından önemlidir. Üretici firmalar tarafından sipariş üzerine imal edilen kırma eleme besleyicilerinin kullanımı kolaydır. Arızalanması halinde kolaylıkla yedek parçası bulunabilen besleyiciler oldukça düşük maliyetlere imal edilmektedir. Uğurmak, 40 yıldan uzun zamandır besleyicileri firmaların ihtiyaçlar doğrultusunda üretmeye devam etmektedir. 

Yedek parça konusunda son derece büyük bir envantere sahip olan firma sadece yurtiçi değil yurtdışında da konkasör tesisleri inşa ederek bu konuda uzmanlığını kanıtlamıştır. Önceliği müşteri memnuniyeti olan firma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürmekte ve Ar – Ge faaliyetlerine büyük önem vermektedir.

Bu yazı 164 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak