İstanbul’da Uykuluk Nerede Yenir ?

Paylaş
 

Yiyecek ve içecekler tüm insanlar için çok değerlidirler. Kimileri yediği yiyeceklerin en iyi ve en kaliteli şekilde olmasına özen gösterirken, bu noktada lezzet ve kıvam da dikkat çeker. Hemen hemen her türlü yiyecek türünde bu durum gözlemlenebilirken, bilhassa da bu topraklara ait yiyecekler farklı şekillerde dikkat çeker. Kokoreç de, uykuluk da bu anlamda ve bu çerçevede değerlendirilebilir.

Dileyen herkesin doyasıya yiyebildiği uykuluk türleri İstanbul’da daha çok ön plana çıkar. Çünkü bu kentte uzun yıllardır bu işin içinde olan ustaların ellerinden uykuluklar servis edilebilir ve bu şekilde tüketilebilir. Bu nedenle de İstanbul uykuluk son derece meşhur bir türdür.

İstanbul’a ait semtlerde çeşitli ustalar tarafından yapılan uykulukların oldukça lezzetli olduğu da bilinirken, özellikle de Sütlüce uykuluk çeşitleri damak çatlatan lezzetler arasında kendini gösterir. Çeşnili, çeşnisiz, ekmek arası, porsiyon ya da diğer pek çok farklı sunum şekli ile dikkatlerden kaçmayan bu uykuluklar, boğazına düşkün herkes için son derece lezzetli ve bir o kadar da güzel seçimleri oluşturur. http://sadrazamkemal.com/

Bu yazı 497 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak