Akparti istanbul millet vekili aday adayı Pınar Aktel – Teknoloji

Paylaş
 

Pınar Aktel, 1983 Ankara doğumludur.

Akdeniz Üniversitesi İktisat Fakültesindeki ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümündeki öğrencilik yıllarının ardından, bir süre, ithalat ve ihracat yapan bir firmada dış ticaret uzmanı olarak çalıştı ve 2009 yılında kendi firmasını kurdu. Birçok ülkenin seçkin iş çevreleriyle iş birliği içerisinde bulundu.

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Hollanda, İtalya, Katar, Dubai, Umman, Makedonya, Kıbrıs, Bangladeş, Surinam gibi ülkelerde faaliyet gösterdi ve çalışmalarına devam ediyor. Şirketi hâlen Makedonya Kentsel Dönüşüm Projesini yürütmektedir.

Pınar Aktel, bir çocuk annesi olup, iyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Öncesinde sade bir seçmenken, hain 15 Temmuz darbe girişiminden sonra aktif sorumluluk alması gerektiğini düşünerek, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında siyaset yapmaya karar vermiştir ve Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Teknoloji ve globalleşme ticaret biçimlerini de değiştirdi, yeni ticaret rotaları ortaya çıkardı. Üstelik bu yeni ‘ticaret yolları’nda erişim çok daha hızlı, ürün yelpazesi çok daha geniş. Artık tüketiciler, giyimden halıya, ayakkabıdan elektronik cihazlara, yerkürenin dört bir yanındaki satıcılardan, internet üzerinden kolayca alışveriş yapabiliyor. Pınar Aktel’in 2014 yılı verilerine göre dünyadaki yaklaşık 90 milyon kişi yurtdışındaki web sitelerinden düzenli olarak alışveriş yapıyor. 2018’e gelindiğinde ise bu rakamın 130 milyona ulaşması bekleniyor. Dünya e-ticaret sektörü, global olarak bakıldığında 2 trilyon dolar civarında; bunun 200 milyar doları sınır ötesi alışverişten geliyor. 2018 yılında ise bu rakamın 300 milyar doları aşacağı öngörülüyor.

Pınar Aktel, e-ihracatın; ek gelir hedefiyle işe girişenlerden, yeni pazarlara açılarak büyümek isteyen şirketlere kadar herkes için bir fırsat olduğunu belirtiyor. Nitekim bu imkanı gören pek çok girişimci e-ihracat yaparak kendi başarı hikayelerini yazdı, yazmaya da devam ediyor. Üstelik sınır ötesi online ticaret sadece girişimcilere para kazandırmıyor, Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunuyor, ülke ekonomisine fayda sağlıyor.

Sınır Ötesi Alışverişte Tüketici Alışkanlıkları araştırmasına göre e-ticarette en hızlı Brezilya ve Hindistan büyüyor. 2017’de Hindistan yüzde 42, Brezilya ise yüzde 21 büyüme gösterecek. Aynı dönemde ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya ve Batı Avrupa ülkelerinde e-ticaretin yüzde 11 büyüme kaydetmesi bekleniyor.

  • HER ON KİŞİDEN YEDİSİ ONLINE ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Pınar Aktel araştırmaya katılan 23 bin 200 kişinin yüzde 70’inin son 12 ay içerisinde en az bir kere online alışveriş yapmış olduğunu ifade ediyor. Aynı şekilde yüzde 50’sinin başka ülkelerden ürün aldıklarını belirtirken, yüzde 10’unun alışverişlerini sadece sınır ötesi ülkelerden yaptıklarını söylüyor.

Sınır ötesi alışveriş, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, ve İsrail gibi ülkelerde yurtiçi harcamalardan daha fazla. ABD, İngiltere, Almanya ve Japonya gibi e-ticarette öncü pazarlardaki tüketiciler daha çok yurtiçi sitelere yönelirken, Batı Avrupa ülkeleri, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde yurtdışının daha ağırlıklı olarak tercih edildiği görülüyor.

Bununla birlikte, yurtiçi pazarları daha çok tercih eden ülkelerin e-ticaret açısından daha gelişmiş olduklarını söylemek gerek. Bu durum e-ihracatçılar açısından bu pazarların hala bir fırsat olmasına engel değil.

Zira bu pazarlar dünyanın en büyük e-ticaret pazarları. Yurtdışından alışveriş yapan tüketicilerin ağırlık bulunduğu ülkeler e-ihracatçılar için önemli fırsatların başında geliyor. Dikkat edilmesi gereken nokta şu: Bu pazarlarda rekabet edebilmek için tüketiciye mümkün olduğunca “yerel hissettirmek” önemli. http://www.pinaraktel.com/

Bu yazı 650 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak