Şok Dalga Tedavisi Mi Yoksa Mutluluk Çubuğu Taktırmak Mı?

Paylaş
 


Birçok hasta şok dalga tedavisi mi yoksa mutluluk çubuğu mu soruları arasına kendini sıkışmış hisseder. Bunun sebebi konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasıdır. İki yöntem de sertleşme sorunu yaşayan erkekler için sevindirici sonuçlar sağlayabilir. Ancak hangi yöntemin seçileceğine hasta değil, hastanın durumunu değerlendiren doktor karar vermelidir.

 Bu yazının amacı konu ile ilgili hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek ve yaşayacakları kaygılar yerine bilgi vererek doktorlarının kararlarına bakış açılarını değiştirmektir.

 Neden Uygulanır?

 İki yöntem de cinsel yetersizlik yaşayan hastalara uygulanan yöntemlerdir. Bilindiği gibi mutluluk çubuğu bir ameliyat ile hasta penisine yerleştirilen silindirik bir protezdir. Çeşitli mutluluk çubuğu hastanın ihtiyacına göre seçilir.

 Bir çok hasta ameliyattan, bedenine yerleştirilen bir parçadan korkmakta, başka çareler arayışına girmektedir. Bu arayışlar bazen ehliyetsiz insanların hazırladığı yiyecek ve macunlar, bazen de çok tehlikeli yöntemler olabilmektedir.

 Mutluluk çubuğu yerine şok dalga tedavisi üzerinde hasta bilinçsizce ısrar edebilmektedir. Şok dalga tedavisi adından da anlaşıldığı gibi verilen şok dalgaları ile yapılan, yan etkisi az, çok nadir penis derisinde verilen küçük şoklara bağlı renk değişikliği yapan ve bu renk değişimi de kısa sürede düzelen bir yöntemdir.

 İki yöntem de sertleşme sorununu sağaltmak için kullanılan tıbbi yöntemlerdir ve doktor kararıyla uygulanır. Şimdi iki yönteme de daha detaylı bakalım

 Şok Dalga Tedavisi 

 Tıpta şok dalgaları ile önce böbrek taşları kırılmaya başlanmıştır. Daha hafif şok dalgalarının yeni damar oluşumuna ve doku iyileşmelerine sebep olduğu görülmüştür.

 Bilindiği gibi penis içindeki süngerimsi doku kan ile dolunca sertleşme olmaktadır. Bunun tam tersi olan durumlarda, yani kanlanmanın yetersiz olduğu durumlarda yetersiz sertleşme ve iktidar sorunları oluşmaktadır.

 Bu kanlanmanın sağlanabilmesi için penise giren atardamar genişleyerek fazla miktarda kan girişi sağlar. Penis dışına çıkan toplardamar ise tam tersine büzüşerek kanın penisten çıkmasını engeller, yavaşlatır. Böylece sertleşme oluşur.

 Dolaşım sisteminin şeker hastalığı gibi bir sebeple bozulmaya başladığı durumlarda damarlar eskisi gibi genişleyip büzüşüp işlevini tam olarak yerine getiremez. Bu durumda ek kılcal damar oluşumu sorunu çözebilir.

 Şok dalgalar penis derisinden uygulanarak hastada dolaşıma yardımcı olacak yeni damar oluşumu sağlanır. Şok dalgalarının verdiği küçük hasarları tedavi etmek için oluşan yeni damarlar iktidar sorunlarını da halleder.

 Mutluluk Çubuğu Taktırmak 

 Tüm tetkikleri yapılan, gerekiyorsa psikolojik destek alan, hormon sorunu olmayan, ilaç ve diğer tedavilere cevap vermeyen hastaların sorununu tümüyle çözülmesine sebep olur. Yüzde yüz sonuç verir. 

 Sanıldığı kadar büyük bir ameliyat değildir. Antibiyotik emebilen protezler sayesinde ameliyat sonrası enfeksiyon riski azdır. Doktorun önerisi ile her kişiye özel olarak uygun mutluluk çubuğu seçilip güvenle uygulanır.

Bu yazı 160 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak