Kadın Gömleği Nasıl Olmalı?

Paylaş
 

Kadın gömlek modelleri uzun yıllardır süregelen ve modası geçmeyecek moda ürünlerinin arasında bulunmaktadır. Pek çok kadının severek kullandığı gömleklerin seçimi esnasında dikkat edilecek çeşitli etkenler ise kullanım esnasında herhangi bir sorun yaşamanızı önleyecektir.

Vücut Şekline Göre Gömlek Seçimi

Bir kadının vücut şekline göre seçilen gömlek, estetik görüntüyü zirveye taşır. Fakat kadınların gömlek seçerken dikkat etmesi gereken daha farklı noktalar olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Bu noktaların en önemlisi vücut tipinize göre gömlek seçimi yapmaktır. Vücut tipinize göre gömlek seçimi yapmak için ise öncelikle hangi vücut tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir.

Vücudunuz ile ilgili yapacağınız kısa bir araştırma hangi vücut tipine sahip olduğunuzu görmenizi sağlar. Kıyafetlerin vücut tipinize uygun olduğunu bilirseniz, alışveriş yaparken kıyafet seçmekte zorlanmazsınız. Aldığı kıyafetlerin kendisine yakıştığını dile getiren bütün kadınlar, kendi vücut tiplerini tanımakta ve alışverişlerini buna göre yapmaktadır.

Minyon Kadınlar İçin Gömlek Önerileri

Eğer minyon bir vücut tipine sahipseniz ya da bacaklarınız gövdenize göre daha kısa ise, uzun pantolon ve gömlek kombinasyonundan uzak durmalısınız. Uzun ve bol pantolonlar yerine gömleğinizi şortlar ile kombinlemek çok daha şık bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Ancak şortunuzun vücudunuz için uygun olduğundan emin olmalısınız. Şortunuzla gömleğinizin uyuşmaması kötü bir görüntü oluşturabilir. Kısa bacaklarınız varsa ve uzun bir tişörtün üzerine şort giyerseniz son derece küçük görünebilirsiniz. Çok uzun olmayan açık renk bir gömlek tercih ederseniz gömlek ve şort kombini çok daha şık duracaktır.

Desenli Gömlek Seçimi

Kadın pantolon modelleri pek çok farklı renk ve kumaş ile üretilmesi sebebi ile, dilediğiniz gömlek ile uygun olabilecek bir pantolonu kısa süre içerisinde bulmanız mümkün olmaktadır.

Desenli bir gömlek seçerseniz, kıyafetinizin geri kalanı sade olmalıdır. Giysilerdeki çok fazla desen yorucu bir imaj yaratır. Bu nedenle desenli bir gömlek giyilirken giysinin geri kalanının sade olması önemlidir.

Gömlek seçiminde göğüs çevresi önemli bir rol oynar. Mütevazı bir görüntü oluşturmak için dar gömleklerden kaçınılmalı, bol kesimli, açık renkli gömlekler tercih edilmelidir. Gömlek modeli seçerken bacak boyunuzu da göz önünde bulundurmalısınız. Gömleğin boyu bacak boyu ile orantılı ve ten rengine uygun olmalıdır. Sanılanın aksine slim fit gömlekler yerine bol, rahat gömlekler giymek kadınların daha sportif bir görünüm oluşturmasına yardımcı olabilir. Gömleğinizdeki düğmeler modası geçmiş ve sıkıcıysa, dantele yönelebilirsiniz. Bu gömlekler kot modelleri, etekler ve çoğu ayakkabı tipine uygun olup kısa kollu gömleklerden hoşlananlar için uygundur. Kısa kollu bir gömlek, tarzınızı geliştirmek için bir etekle eşleştirilebilir.

Siz de erkek arkadaşınıza ya da eşinize hediye olarak tercih edeceğinizerkek spor ayakkabı modelleri ile kendi gömleğinizi kombinleyebilir ve birlikte hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Bu yazı 88 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak