İRAN İlk Kez Suriye Toplantısında

Paylaş
 

Suriye’nin geleceği ile akıbetin ne olacağına ilişkin yapılacak olan zirve toplantısında ilk İran’ın olacağını Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri açıkladılar.
ABD yetkililer, Suriye’nin geleceğine ilişkin yapılacak uluslararası toplantılara ilk kez İran’ın da davet edildiğini bildirdi.

İsimlerinin gizli kalması koşuluyla AP haber ajansına açıklamada bulunan ABD’li yetkililer, Suriye’de dört yılı aşkın süredir devam eden savaşı çözüme kavuşturmak amacıyla perşembe günü Viyana’da düzenlenecek toplantıya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek veren Tahran yönetimin de davet edildiğini ifade etti. Davetin Rusya tarafından İran’a iletildiği bilgisini veren yetkililer, İran’ın şu aşamada yanıt vermediğini dile getirdi.

Suriye’nin geleceğine ilişkin son toplantı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun da katılımıyla ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi arabistan dışişleri bakanları arasında yapılmıştı.

RUSYA İRAN’IN TOPLANTILARA KATILMASINI İSTİYOR

Bir sonraki görüşmenin perşembe günü yine Viyana’da yapılması bekleniyor. Görüşmelere dört ülkenin yanı sıra Almanya, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Birleşik Arap Emirliklerinin de katılması bekleniyor.

Rusya uzun süredir İran’ın toplantılara katılmasını isterken, ABD yönetimi de son dönemde İran’ın uluslararası toplantılara katılma ihtimaline yeşil ışık yakmıştı. Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu ABD’nin bazı müttefikleri ise buna karşı çıkıyor.

Bu yazı 616 kere okundu.
Etiketler:
haber iran suriye
  • Site Yorum

Bir yorum bırak