Harekete Geçin Vücudunuzu Çalıştırın

Paylaş
 

Herkes fit ve seksi bir vücuda sahip olmak ister. Spor yapmak isteyip te yoğun iş temposu yüzünden Spora gidemeyenler, Spor yapmak için ille de spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Kendi imkanlarınızla evde vücut geliştirme antrenmanı yaparak vücudunuzu kısa sürede forma sokabilirsiniz.

Yeni başlayan ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız hiç dert etmeyin! Sporium sitesinde fitness başlangıç rehberi sayesinde bilimsel olarak kanıtlanmış egzersizleri takip edebilir ve programlarınızı oluşturabilirsiniz. Kas anatomisi hakkında en detaylı bilgilere ulaşıp vücudunuzda ki kasların nasıl çalıştığı hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Hangi hareket nereyi çalıştırır öğrenmek istiyorsanız ve kaslarınızı en  kısa sürede geliştirme amacındaysanız doğru yerdesiniz. Unutmayın ki kaslar sadece spor yapmakla gelişmiyor. Bunun yanında uyku düzeni ve beslenme çok önemlidir. Uyku düzeni vücudumuzun biyolojik saatidir. Vücudumuzun ritmini düzenler ve bir çok hormonel bileşimler uyku esnasında salgılanır. Bunun yanında beslenme de çok önemli diğer unsurdur. Eğer amacınız kilo almaksa sıkı bir kilo alma programı belirlemeliyiz. Eğer amacınız kilo verip kas yapmak ise sıkı bir diyet programı belirleyip antrenmanlara başlamalıyız.

Evde vücut geliştirmek için basit egzersizler ile püf noktaları dikkate alarak programa başlayabilir ve en kısa sürede gelişim sağlayacak metotları keşfedebilirsiniz. Diğer kardiyo aktiviteleri ile programlarınıza destek sağlayabilirsiniz. Örn. Haftada 3 gün fitness programı uyguluyorsanız, diğer günlerde yüzme, bisiklet sürme, trekking, ip atlama gibi kardiyo aktiviteleri ile programlarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Eğer bir spor salonuna gitmeyi düşünüyorsanız aynı anda güç ve kas gelişimi antrenmanı uygulayarak hem kas gelişimi hem de güçlenmeyi hedefleyebilirsiniz.

Bu yazı 268 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak