GLOBAL TINY HOUSE NEDİR ?

Paylaş
 

Küçük tekerlekli ev… Dört duvara sıkıştığımız şehir hayatımızdan kurtulmak isterken kutu gibi bir evde yaşamaya geçmek acaba bir çelişki mi diye düşünülebilir. Son dönemde oldukça popüler hale gelen bu küçük tekerlekli evler, aslında sadece bir ev değil bir yaşam tarzı başka bir deyişle yaşam felsefesi olarak görülüyor. Minimal yaşam tarzı… “Sade ama basit olmayan, yalın ama yavan olmayan bir güzellik anlayışıdır.” diyebiliriz kısaca.

GLOBAL TINY HOUSELARIN KULLANIM AVANTAJLARI NELERDİR ?

Global Tiny House olarak, bu temel üzerinden hareketle, tüm tasarımlarımızı modern mimarinin doğayla uyumu üzerine kurduk. Ahşap dokunun hâkim olduğu iç mekân da doğal bir sıcaklık ortamı oluşur. Yüksek tavan, bol ışık, dingin renkler buna önemli oranda katkı yapar. Bu estetiğe uygun eşya yerleşimi, temel mutfak malzemelerinin depolanmasından yatak odası elbise dolaplarına kadar her alanın etkin kullanımı günlük yaşamın kolaylaştırılması hedefiyle düzenlenir. Küçük ve işlevsel bir evin en büyük avantajlarından biri de sanırım temizliğin de küçülmesi, basitleşmesidir. Elbette bütün bunlar bolca zamanı size bırakacaktır. Yaşamak ve çalışmak için uygun ortamların planlanmasından, içeriden bir merdivenle çatı katı gibi bir alanı işlevli kılmaya kadar her alan rahatlık ve keyifle kullanılabilir.

GLOBAL TINY HOUSELARDA TERAS KEYFİ

Bir Global Tiny House’un en cazip yanı istediğiniz yere yerleştirebilmenizdir. Yeriniz neresi ise ister bir dağ yamacı, ister deniz kenarı… İç mekanda yaşadığınız keyfi terasınızı da taşıma olanağını tasarımlarımızda bulabilirsiniz.
KENDİN YAP ! ( DO IT YOUR SELF ! )
Global Tiny House, basic modeliyle ‘kendin yap’ anlayışına uygun bir olanak sunmaktadır. İç mekân da her türlü dizaynı kendi isteğinize göre kendiniz yapabilecek şekilde opsiyonlarımız vardır.

GLOBAL TINY HOUSE KONAKLAMA KONSEPTİ

Ülkemizde bu küçük evleri tam zamanlı bir ev olarak kullananların dışında, tatil amaçlı kiralama konseptleri de yaygınlaşmaktadır. Özellikle çocuklu aileler, büyük şehirlerin keşmekeş halinden biraz uzaklaşmak ve doğa da keyifli vakit geçirmek için bu tip müstakil küçük evleri tatil tercihi olarak görmektedir. Global Tiny House, Assos Resort projesiyle bu alanda 2 farklı model ve renk ile malzeme seçenekleri sunmaktadır. Konaklama tercihlerine göre yatak odası, banyo, mutfak, oturma alanı, çalışma alanı, balkon, teras seçenekleri olabilmektedir.

GLOBAL TINY HOUSE MEVZUAT

Global Tiny House, tekerlekli fakat motorsuz bir araçtır. Bu nedenle bir römork üzerine yerleştirilir. Ve böylece hareket kabiliyeti oluşturulur. Dolayısıyla, Karayolları Yönetmenliğine bağlı kurallara sahiptir. Otomobil, kamyonet vb. araçların arkasında bir römork ile kullanılan römorkların, karavanların, çekme karavanların O2 Tip Onay Belgesi alması zorunluluğu vardır. O2 sınıfı, azami ağırlığı 0,75 tonu aşan, ancak 3,5 tonu aşmayan motorsuz yük taşıma aracıdır. Bunların tescili, trafik tescil kuruluşlarınca yapılır. Ve 2 yılda bir muayene şartı aranmaktadır. TÜVTÜRK’ün mobil muayene ekipleri, Global Tiny House karavanınızı hareket ettirmeden de muayene yapmaktadır. Çekmek istediğiniz aracın çeki demiri takılı olmalı ve bu çeki demirinin gerekli işlemler yapılarak ruhsatınıza işlenmiş olması gerekmektedir. Karayollarına çıkmak istemediğiniz zamanlarda plaka trafikten çekilerek yıllık muayeneye gitme zorunluluğu ortadan kaldırılabilir. Global Tiny House’lar motorsuz olduklarından Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne tabii değildir. 750 kg üzeri bir Global Tiny House çekecek araçların çeşidine göre BE, CE, DE ehliyetlerden birine sahip olunması gerekiyor

GLOBAL TINY HOUSE SATIŞ

Global Tiny House olarak römorklarımız O2 Tip Onay Belgesine sahip olarak size teslim edilir. Böylece Plaka, trafik tescil ve ruhsat dahil teslim aldığınız Global Tiny House evinizi; herhangi bir merciden izin almadan imarlı imarsız her türlü arazinize koyabiliyorsunuz. Satmak istediğinizde ise araç satışı gibi satabiliyorsunuz.

GLOBAL TINY HOUSE TEKNİK

Global Tiny House, sağlam ve hafif bir yapı temeli ile oluşturulur. Eni 2,55 metre, azami yüksekliği 4 metreyi geçemeyen temel ölçülerin dışında; isteğe göre uzunluk 5,50 metreden, 10 metreye kadar uzayabilmektedir. 4 farklı model, renk ve malzeme seçenekleri ile istediğiniz özellikte ve şıklıkta bir eve sahip olabiliyorsunuz. En küçüğü 34 m2 ile en büyüğü 63 m2 arasında değişen plan çözümlerine paralel iç ve dış cephe de farklı tercihler isteğe bağlı sunulabiliyor. Kullanılan tüm malzemelerde kaliteden ödün vermeyen, doğa dostu ürün tercihlerimizle yaşam konforunuzu artırmaya çalışıyoruz.

RESMİ SİTEMİZ : www.globaltinyhouse.com

Bu yazı 200 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak