Aile hekimlerine Pazar günü mesaisi

Paylaş
 

Sağlık Bakanlığı merdiven altı kliniklere neşter atarak. Her mahalle için pazar günü de hizmette olacak 5 doktorlu yeni aile hekimlikleri getirecek. Çoğu apartman dairesinde hizmet vermekte olan aile hekimleri için…

Çoğu apartman dairesinde hizmet vermekte olan aile hekimleri için yeni bir sisteme geçilecek. Hastane acillerinde oluşan yoğunlukta azaltma sağlanması için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı aile hekimliklerinin çehresini değiştirecek. Mahallenin nüfusuna göre5 doktorlu aile hekimlikleri inşa edilecek. Hekimlerin daha çok hastaya hizmet verebilmesi için dağılım yapılacak. Resmi verilere göre şu an itibariyle 1 aile hekimine 3 bin hasta düşüyor.
ÖNCE 150 MERKEZ

İlk olarak 81 il ve ilçeye 2 bin 500 bina yapılması planlanmakta. Aile hekimlikleri bu yeni binalarda röntgen çekebilme imkanı, idrar ve kan tetkiki yapabilme imkanlarına sahip olacak. Aile hekimliklerinde gebe takip odası, obezite danışma birimleri ve diş ünitesi de olacak. İlk etapta bu yıl 150 bina faaliyete geçecek. Aile hekimlerinin halen 15 bin olan sayısı, 3 yıl içinde 30 bine çıkarılacak. 5 doktor nöbet sistemine tabi olacak. Aile hekimleri için pazar nöbeti de başlayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu meslek, 24 saati olan bir meslek. 4 veya 5 aile hekimi olduğu yerlerde cumartesi-pazar mesaileri olacak. Pazar günlerini sabah 8 akşam 5-6’ya kadar planlıyoruz. Ulaşmamız gereken hedef sabah 8 akşam 8” dedi.

Bu yazı 608 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak